Concerten

Hebe deine Augen auf / 8 juni 2024

De komende tijd werkt Vocaal Ensemble Sola Musica weer hard aan een project dat op 8 juni uitgevoerd zal worden. Centraal bij dit concert staat de prachtige Theresienmesse van Haydn. Haydn schreef deze mis in opdracht van zijn patroon, een Hongaarse prins. Het stuk staat bekend als een van Haydns mooiste missen en wordt geroemd om zijn goed doordachte verbintenissen tussen tekst en muziek en dramatische contrasten. Naast dit hoofdwerk zullen nog enkele andere stukken ten gehore gebracht worden, waaronder het Dixit Dominus van Mozart. Meer informatie over dit concert volgt de komende maanden.

8 juni 2024, 20.00 uur (19.30 uur zaal open), Pieterskerk, Utrecht


ARCHIEF

A Festival of Nine Lessons and Carols / 16 en 17 december 2023

Een paar dagen voor kerst zingt Sola Musica samen met het Agricola Consort uit Groningen twee keer een Festival of Nine Lessons and Carols. Net als vorig jaar willen we er weer prachtige en sfeervolle avonden van maken. Op zaterdag 16 december is dit in de Sint Willibrordkerk in Utrecht, op zondag 17 december in de Martinikerk in Groningen. De toegang voor beide avonden is gratis. Zie de poster hiernaast voor meer informatie.

16 december, 19.30 uur, Willibrordkerk, Utrecht
17 december, 19.00 uur, Martinikerk, Groningen

Highlands / 4 november 2023

20.00 uur, Bartholomeus Gasthuis, Utrecht.

Wer nur den lieben Gott lässt walten | 22 april 2023

Onder de naam ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ werkt Vocaal Ensemble Sola Musica aan een projectplan om een volledige cantate van Bach uit te voeren in combinatie met een aantal andere werken. Deze koraalcantate vormt het hart van het concertprogramma. Het gedicht wat hierin centraal staat, is geschreven in oorlogstijd door de dichter Georg Neumark (begin 17e eeuw, 30-jarige oorlog). Het gedicht beschrijft het verlangen naar vrede en vertrouwen in God te midden van oorlogschaos. Neumark heeft het gedicht zelf op muziek gezet en Bach heeft de melodie met de strofen verwerkt in zijn cantate die past bij de lezing uit Lukas 5:1-11. Het gedicht van Neumark is als thema genomen voor het uitwerken van het programma. De andere werken die zijn gekozen, refereren naar oorlog, verlangen naar vrede en vertrouwen in God. In verschillende werken komt eveneens een koraalmelodie voor.

A Festival of Nine Lessons and Carols / 17 december 2022

Op 17 december zingen wij om 19.30 uur ons eerste Festival of Nine Lessons and Carols in de Willibrordkerk te Utrecht. De toegang is gratis.

U kunt zich via onderstaande knop aanmelden als Vriend van VESM en ons zo steunen en op de hoogte blijven van volgende projecten.

Civitaslezing / 1 november 2022

Op 1 november 2022 zingt Vocaal Ensemble Sola Musica tijdens de Civitaslezing van de C.S.F.R. We brengen een gevarieerd programma ten gehore om de lezing over diversiteit muzikaal te omlijsten.

Et in terra pax! / 25 juni 2022

Nu het stof weer is weggeblazen, komt een vergeten parel uit de Italiaanse barokmuziek weer in Utrecht aan het licht: Dixit Dominus van N. Jommelli. Samen met het Gloria van A. Vivaldi vormen deze werken een bruisend en levendig barokprogramma. Deze muziek laat Vocaal Ensemble Sola Musica onder begeleiding van een professioneel ensemble horen op 25 juni 2022 in de Nicolaikerk te Utrecht. Aanvang 20.15 uur; de zaal is open vanaf 19.45 uur.

Der Heiland lebt / 11 maart 2022

Op 11 maart 2022 laat Vocaal Ensemble Sola Musica van haar horen tijdens een concert waar de enkele paascantates van Bach centraal staan. Delen uit de cantates BWV 4, 31 en 66 zullen worden uitgevoerd. Om de cantates nog meer tot de verbeelding te doen spreken, zal theoloog ds. Baan een lezing geven waarin hij de uitgevoerde muziek zal toelichten. Dit verdiepende concert zal plaatsvinden in De Oude Kerk te Zeist, aanvang 20.15 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. U kunt uw kaarten bestellen via de onderstaande link.

Civitaslezing / 2 november 2021

Op 2 november 2021 zingt Vocaal Ensemble Sola Musica tijdens de Civitaslezing van de C.S.F.R. We brengen een gevarieerd programma ten gehore om de lezing over medicalisering muzikaal te omlijsten met onder andere werken van Mendelssohn, Brahms en Rheinberger.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het koor of onze concerten? Neem contact op via: vesolamusica@gmail.com.

Vocaal Ensemble Sola Musica

  • KvK-nummer: 76655385
  • E-mail: vesolamusica@gmail.com
  • Rekeningnummer: NL 66 INGB 0006 5850 35
  • Algemene voorwaarden